Friday, March 12, 2010

1.4.3.7.... - PART 4 -


Sambungan dari PART 3.....

*******************************************************************************

Kereta Adam bergerak perlahan memasuki kawasan letak kereta berbumbung yang dikhaskan. Disebalik cermin keretanya yang gelap, dapat dia melihat Qairien keluar dari kereta Alan. Adam cuba mempercepatkan langkah agar dapat menyaingi mereka berdua.
"Awal kau sampai hari ini Adam?" Qairien bertanya setelah menyedari kehadiran Adam.
"Aku dari Pahang terus ke office."
"Macam mana projek kat sana? Ok tak?" Alan mencelah.
"So far, Alhamdulillah."
"Rajin kau datang kerja hari ini. Kalau aku, confirm dah cuti."
Senyum Adam mendengar kata-kata Qairien.
"Masalahnya sekarang ni, Adam tu bukan Nur Qairien Yusrien. Budak perempuan yang suka cuti bila balik dari out station." Alan mengenakan Qairien.
"Hampeh kau. Kau jangan dengar cakap si Alan ni, Adam"
"Tapi realitinya memang macam tu kan, Qairien."
Adam menyebelahi Alan.
"Tak guna kau orang berdua, pakat kenakan aku ye."
Adam dan Alan ketawa dapat mengenakan Qairien.
"Kereta kau masuk workshop ke, Qairien?" Lupa pula Adam pada tujuan asalnya.
"Taklah. Tayar kereta aku pancit. Dahlah hari ini ada pembentangan. Haru, Itu yang tumpang si Alan ni."
"Nasib baik aku tak pergi lagi Adam, kalau tak pagi-pagi ni kau akan nampak seorang staff perempuan berjalan kaki datang office."
Serentak itu Alan menjauhkan diri dari Qairien kerana dia tahu Qairien akan menumbuknya seperti biasa yang dilakukan. Adam ketawa melihat gelagat mereka berdua. Akrab. Perasaan cemburunya datang lagi. Mengapa.
Sebelum pembentangan Qairien membuka e-mailnya untuk melihat kalau-kalau ada mesej yang dikirim oleh 1.4.3.7 buat dirinya. Benar. Ada mesej baru.

Today' preparation
Tomorrow achievement
Try hard enough

You will make it


Ikhlas dari saya....
1.4.3.7...


******************************************************************************

bersambung..........

2 comments:

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

Ilyah... said...

TAGSKIE:
Tq for visiting this blog...:-)