Monday, January 19, 2009

MULANYA SATU CINTA....


  • Hari Sabtu...aku ngan Fidah pg SACC Mall, Shah Alam...saje je nk jln2. Pastu aku nmpk MPH (kedai yg wajib aku singgah x kira di mana) hehehehe. Fidah mmg dh fhm sesangat perangai aku..dr jauh lg dia dh bg isyarat kat aku.....Aku terus ke rak Novel Melayu and i found this novel...(Mulanya Satu Cinta - Rose Harissa). Terus aku beli. Kalo penulisnya Rose Harissa aku akan terus beli, sebab aku tau citer dia mmg best. Hehehehee.....aku dh survey novel ni dlm blog http://roseharissa.blogspot.com/
  • Ada 2 perkara menarik bila aku baca novel ni...

Yang pertama : Aku suka sangat dialog yang ini ....


"Kau nak aku berterus-terang? Ya, kau memang menjadi bebanan aku. Tapi aku perlukan kausebagai bebanan. Iryanie… aku ibarat kapal. Tanpa bebanan yang dilemparkan di laut, kapal itu akan terumbang-ambing. Kau ibarat sauh. Tanpa sauh, aku akan terumbang-ambing tanpa arah…” - Ezli


Iryanie… kau tahu tak, bila aku melihat kau, aku rasa aku dah bertemu dengan tulang rusuk aku yang hilang…”


Yang kedua : Kisah Tulang Selangka....

Dalam Buletin Utama mlm td ade kuar kisah seorang bayi yang dikatakan lumpuh seumur hidup kerana patah tulang selangka. Bila dengar tulang selangka semua org tertanya2 tulang selangka tu ape? Tp sume org tak tau termasuk aku. Sambil2 tgk AJL...sesekali aku baca novel Mulanya Satu Cinta bile time iklan..aku terjumpa perkataan tulang selangka...and barulah tahu tulang selangka tu..tulang kat bahu..



1 comment:

Rose Harissa (NORA) said...

Salam Ilyah...

terima kasih yea sbb baca MSC dan novel2 akak yang lainnya...

haha, tak sangka kebetulan isu tulang selangka tu yea, itu tulang melintang yang menghubungkan antara bahu dan pangkal leher...
mcm kes bayi tu takkan cacat, tapi sianlah sbb kene letak kepingan besi... sakit wooo... :)