Monday, January 12, 2009

CENTRAL MARKET STORY......

  • Semalam aku menemani kawanku Fidah ke Central Market (CM). Dia nk tempah hadiah untuk bebudak officenyer. Lepas kitaorg cari car park, perjalanan diteruskan. Kitaorg x park kat depan CM coz nk pegi ke situ kitaorg dh terlepas simpang. So, kitaorg parking depan area menara maybank. Kitaorg dengan berjalan kaki menuju ke CM.
  • Fuh....apa yang boleh aku gambarkan suasana kat area situ.....menakutkan, menggelikan, menjengkilkan mata yang memandang, kotor dan mcm2 lg yang dapat ditafsirkan.
  • Terasa mcm kita ni yg pendatang. Ramai sangat mat2 indon, mat2 bangla, mat2 myanmar, minah2 indon yang menjual tepi kaki2 jalan.
  • Yerk...ada yg selamba meludah depan member aku....
  • Bila melintas, x reti nk pandang kiri kanan, hon kereta jgn cakaplah.....Makin hon, makin selamba diaorg melintas...
  • Dhlah sesak dengan bas...asap bas lagi...fuh......
  • Nasib baiklah aku ngan member aku dapat melepaskan diri dari keadaan sebegitu rupa secepat mungkin....lega rase bila dh dapat naik kereta and blah terus dr tempat tu....
  • Jangan biarkan identiti Malaysia dicemari suasana sebegini rupa....

2 comments:

kacamata said...

Saya dah lama tak ke KL, apatah lagi ke CM.
Di Penang pun sama jugak. Tambahan pulak di kawasan kilang.

Ilyah.... said...

Sekarang ni, kat mane2 penuh ngan klik diorg je....