Tuesday, January 12, 2010

LELAKI vs PEREMPUAN....

Dah banyak aku membaca artikel tentang "BOLEHKAH LELAKI DAN PEREMPUAN MENJADI SAHABAT KARIB...? Berbagai pandangan yang aku perolehi sebaik sahaja usai membaca setiap artikel tentang tersebut. Persoalannya tidak akan berubahkah perasaan sayang sebagai sahabat itu kepada sayang sebagai seorang kekasih apabila lelaki dan perempuan menjadi sahabat karib....
Pada pendapat aku, itu tidak kisah..yang penting kejujuran dan menghormati antara satu sama lain adalah resepi utama dalam mana2 persahabatan.....

p/s : Tiba2 teringat ngan Ijam dan Alisya dalam "KU BAWA MEMORI ITU". Bolehkah hubungan persahabatan dan kasih sayang mereka kekal sebagai seorang abang dan adik walaupun mereka tiada hubungan persaudaraan...hehehehehe

5 comments:

sopangayopojuang said...

too subjective...nk mengubah hati ni memang payah wlpn sbnrnyer mmg boleh diubah...selalu yg buat tak jadi tu kalau sblh pihak tu suka, tp sblh pihak pulak tidak...juz nk kawan karib jer...tu yg selalu tk jadi tu...last2 yg sebelah pihak tu memendam rasa...tp ttp ceria sbb kekariban tu still kekal smpi bila2

Anonymous said...

Pahang: boleh...;p

Ilyah... said...

SOPANGAYOPOJUANG:
Itulah pentingnya bila boy and girl berkawan baik, kita kene faham etika persahabatan dan menghormati perasaan antara satu sama lain.:-)

PAHANG:
Hehehehe......ko boleh aje memanjang. Dush...:-)

gummybear said...

bila nak smbung citer ijam ni??
penat tunggu tau..huhu

Ilyah... said...

GUMMYBEAR:
Sambung citer Ijam....huhuhuh...kene tunggu Alisya habis belajar..hahahahahaha....
Yelah2..tgh kumpul bahan nk smbg....idea pun kering skrg ni...huhuhuhu..ko layan je dulu citer "NUKILAN HATI ARISSA"...:-)