Thursday, November 5, 2009

MARRIED.....ERM......??????......

Kahwin..oooo...kahwin..... Kalo kite x kawin lg org selalu bertanya.."BILA NAK KAHWIN??". Kadang2 kite naik bosan dgn soalan tu. Huh....tiba2 terfikir nk wat surveylah pasal ni..apa jawapan korang kalau org bertanya soalan mcm ni.......

SOALAN ORG : BILA NAK KAHWIN? KAWAN2 SUME DH LEPAS. KO BILER LAGI?
JWPN KORANG : ??????????????????????????????????

Aku senaraikan beberapa jwpn yg biase org gunakan. Tapi kalo korang ade jwpn yg lagi best mehlah kongsi ngan aku.....ahaks....

1-) Belum smp seru lagi....
2-) Belum ade calon lagi.....
3-) Ntahlah...malas nk pikir lagi....... (ini kes br lps putus cinta..hahahah)
4-) Mlm ni gak aku nikah. Datanglah........ (gurp...confirm terpinga2 org yg bertanya tu..)
5-) Yg ko sibuk kenapa? Kau tanggung makan minum aku ke?........ (pedas jwpn ni....)
6-) Ko nk suruh aku kawin yer...aku x de calon lg....share husband ko bleh?..... (Ini jwpn paling2 pedas..confirm terdiam org yg tanye tu...)

Yg mane jwpn pilihan korang......let's answer.....

16 comments:

gummybear said...

yanah tmbah lagi jwapan...

1)"ko ingt cari laki mcm cari ikn kat pasar malam??"

2) sukati aku la nak kawin ke tak..sibuk jer..

3) ko nk bg 25 ribu bleh gak..

4) ko tlg carikan calon bleh?? hehe..

Ilyah.... said...

GUMMYBEAR:
Uit...byk nyer ko tlg tmbhkan...hehehehehe....

jai@jezz said...

hahahaha... jawapan jezz sonang jerk... duit x cukup lagi woh.. kalo duit kat bank dah beriban2 confirm malam ni gak i nikah u....~

Ilyah.... said...

JAI@JEZZ:
hehehehe...salah satu jwpn yg bernas jugak.....

shidah said...

ehhehe.. mmg lumrah..
lau sy,.sy akn jwp.. xda orng masuk pinang..cmner nk kwin.. :)

Ilyah.... said...

SHIDAH:
Kadang2 kite bg jwpn mcm mane pun org still nk tanyer gak..huhuhuhuhuhu...

~AmyLiana8886~ said...

jawapann sy....xsapa jodoh lg xpun xde org nak..huhu..

Ilyah.... said...

~AMYLIANA8886~:
Mmmm..betul jugak...hai amy..mcm frust je bunyi nyer..hehehehehe

ZaaRz said...

Kahwin ?

Kursus kawein pun tak ambik lagik.. nak kawen pebendenye...

Hehe.. tue aje jawapan aku~

Ilyah.... said...

ZAARZ:
Jwpn bg pihak lelaki...heheheheheheheh

ZaaRz said...

bukan bagi pihak, bagi kaum lelaki... :P hehehe

Ilyah... said...

ZAARZ:
Ish..ish..ish...same je...oklah..bg kaum lelaki...heheheheheheheheheh

sopangayopojuang said...

tak best jawapan ko...buat mcm aku.

sapa2 tanya: "Ko bilo nak kawen"

aku jawab: "lom akil baligh laie nak kawin bincek apo'eh"

wakakakakakaka!!!!

Ilyah... said...

SOPANGAYOPOJUANG:
Hahahahahahahhaha...mcm biase dgr je jwpn tu...dush.

Anonymous said...

pahang: aku ni pemilih org nye...=P

Ilyah... said...

PAHANG:
Huhuhuhuhuhuhuu......poyo...dush...