Thursday, September 10, 2009

MY "KADUK" (7)..........


Taraaa.....kepada yg setia mengikuti citer my kaduk ni, aku bawakan khas utk korang sambungan dari MY "KADUK" (6)
---------------------------------------------------------------------------------

Istimewa untuk entry My "Kaduk" (7) kali ini. Aku akan announce nama watak2 dlm citer my kaduk ni.....
AKU : Nurul Iman Nazira - (Ira)
KAWAN AKU : Nazatul Azika - (Ika)
KADUK : Mohd Hariman - (Kaduk)
KAWAN KADUK : Mohd Izham Iskandar - (Ijam)

Inilah watak2 yang menghiasi citer my kaduk ni......x mustahil akan muncul watak2 baru dlm entry yg akan datang. Just wait and see...hehehehehehe....selamat membaca....
----------------------------------------------------------------------------------

Entry kali ini :
Segalanya sudah terurai. Persoalan kenapa kaduk aku menyepi telah kutemui jawapannya.

KWN KADUK : Ira, ko ade dengar ape2 berita pasal kaduk?

AKU : Kaduk aku tu dh lama menyepi. Aku dh x tau ape terjadi pada die? Kenapa? Ko tau kaduk aku kat mene ke?

KWN KADUK : Betul ko x tau ape2 pasal kaduk?

IRA : Ko ni Ijam, sumpah aku x tau ape2

KWN KADUK : Errr..sebenarnya kaduk dh gi oversea. Keje kat sana.

IRA : What !!!!... Keje kat oversea. Kat mane Ijam? Kenapa dia x bgtau aku?

(Saat itu aku rasakan dunia ini bagaikan gelap gelita taktala mendengar berita itu. Kenapa kaduk buat mcm ni)

KWN KADUK : Mase dia berlepas pun, aku tertanya2 kenapa dia x kasi bgtau kat ko. Aku pegang janji dengan dia Ira. Aku mintak maaf.

AKU : (Suara semakin serak) Kenapa dia buat mcm ni kat aku?

(Airmataku semakin laju menitis ke pipiku)

KWN KADUK : Aku rasa ko akan tahu jawapannya lepas ko baca surat yg dia tinggalkan utk kau, Ira. Aku dh on the way nk ke rumah kau ni. Dlm 10 minit aku smp.

AKU : Ok. (Hanya itu yg mampu aku ucapkan taktala Ijam mematikan taliannya.)

Aku bermonolog sendirian " Apa salah aku Kaduk...kalau aku betul2 ade buat salah kat kau, kenapa kau x bertanya pd aku sendiri. Patutlah selama ni ko menyepi."
------------------------------------------------------------------------------
10 minit kemudian - Di depan rumah aku:

KWN KADUK : Ira, ni surat yang kaduk pesan utk bg kat kau. Mungkin kau akan tahu sebab, kenapa kaduk berbuat demikian pd kau. Kau bacalah.

Sampul surat berwarna merah jambu bertukar tangan.

AKU : Thank's Ijam.

KWN KADUK : Aku balik dulu ye Ira. Kalo ade ape2 ko call aku atau Ika ye. Take care. Ermmm.....Cuma aku nk bgtau satu je, aku rasa kaduk masih menyayangi ko coz dlm dompet kaduk masih terselit gambar kau dan dia. Ko fahamkan maksud aku.

Kawan kaduk berlalu pergi meninggalkan aku dengan seribu pertanyaan. Apa yg dimaksudkan oleh kawan kaduk tu..................

------------------------------------------------------------------------------
Nntkan warkah Kaduk utk aku dlm entry yang akan datang. Harap kalian sabar menanti yer....huhuhuhuhuhuhuhu

4 comments:

gummybear said...

ish..suspen jer kejernyer..hu3

Ilyah.... said...

gummybear:
Hehhehehehe....sabar ye...

jai@jezz said...

huh...??? kaduk u keje di oversea.. so... u and kaduk mcm mana... apa kaduk bg tau dlm surat tu..???

Ilyah.... said...

jai@jezz:
Sabar ye jai, nntkan apa yg diberitahu oleh kaduk dlm surat tu dlm entry My "Kaduk"(8) yang akan dtg sebelum hari raya....heheheheheh