Tuesday, April 17, 2012

PELUANG KEDUA....

PELUANG KEDUA......

"Dia selalu memberi peluang kedua kepada orang lain tetapi tidak kepada dirinya. Namun, peluang kedua yang diberi telah disia-siakan oleh sahabatnya sendiri, menyebabkan dia membuang terus sahabatnya itu dari kehidupannya"


Kisah seseorang yang berjaya melawan kedukaan dan kekecewaan di hatinya. Rentetan dari peristiwa sedih itu, akhirnya dia tekad untuk melawan kekecewaan itu dan akhirnya dia berjaya....

*******************************************

2007 :

Peristiwa 2007 banyak mengajarnya erti kehidupan. Rentetan daripada peristiwa itu, dia belajar untuk mencari erti hidup yang sebenar dan memperbaiki kesilapan yang lalu.

*************************************************

2009 :

Tersemat semangat untuk melawan kekecewaan yang bersarang di dalam diri. Dia tekad memasang azam untuk memberi peluang kepada dirinya sendiri.

*********************************************

2012:


Rentetan peristiwa 2007 itulah, akhirnya segala kedukaan dan kekecewaan berjaya diharungi. Pentas konvokesyen menjadi saksi apa yang diimpikan selama ini. Allah itu Maha Adil. Setiap yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya. Peluang kedua yang diberi tidak disia-siakan begitu sahaja.

***********************************************

MORAL OF THE STORY:

"Belajar untuk memberi peluang kedua untuk diri sendiri dan belajar untuk tidak memberi peluang kedua kepada orang lain"

"Setiap yang berlaku, pasti akan ada hikmah disebaliknya.."

*********************************************

* credit : {1994-2007} - in memory....


No comments: